Home » Blog » Content hub website, wat is het?

Content hub website, wat is het?

nov 26, 2022 | Website

Om met succes toptalent te werven heb je een boeiende content hub website nodig. Dit kan je helpen om het verhaal achter jouw employer brand te delen en je bedrijf als top werkgever te presenteren. Hoe je dit doet en wat een content hub website precies is, lees je hier!

Wat is een content hub website?

Een content hub website is een website die dient als centrale plek voor alle content van een bedrijf. Dit kunnen blogposts, artikelen, infographics, foto’s, video’s, podcasts en meer zijn. Een content hub website maakt het voor potentiële rekruten gemakkelijk om alle content van jouw bedrijf op één plek te vinden.

Een content hub website is een essentiële tool voor bedrijven die content marketing willen gebruiken om toptalent aan te trekken. Door het voor potentiële kandidaten gemakkelijk te maken om de inhoud van jouw bedrijf te vinden en te gebruiken, kan je de kans om de beste en slimste kandidaten voor jouw team aan te trekken vergroten.

Waarom is een content hub website belangrijk?

Een content hub website is om een aantal redenen waardevol. Zo geeft het potentiële kandidaten inzicht in jouw bedrijfscultuur en werksfeer. Met een content hub website kan je jouw werkgeversmerk ook in multimediaformaat presenteren, wat heel nuttig kan zijn in het wervingsproces. Ook kan je een content hub website gebruiken als een centrale opslagplaats voor alle content over je bedrijf, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen in de organisatie.

Wat zijn de voordelen van een content hub website?

Een content hub website is een geweldig hulpmiddel voor werving. Hiermee kan je jouw multimedia-inhoud op één plek presenteren en kunnen potentiële kandidaten je bedrijf gemakkelijk vinden en er meer over leren.

Als je naar een website kijkt, is het belangrijk om het bedrijf erachter te kunnen zien. Een contenthub is een manier om te pronken met jouw bedrijfscultuur en -waarden. Het geeft potentiële rekruten een idee van wie je bent en waar je voor staat. Wanneer je een content hub hebt, straal je authenticiteit uit met je bedrijf. Je website wordt een plek waar bezoekers kunnen komen om meer te weten te komen over wat je doet en wie je bent. Het is een geweldige manier om in contact te komen met potentiële rekruten en ze te laten zien waarom ze voor jou zouden moeten werken. Een content hub website is een waardevol hulpmiddel voor elk bedrijf; al helemaal als je toptalent wilt aantrekken.

Een content hub website kan je ook helpen relaties op te bouwen met potentiële kandidaten. Door waardevolle informatie en bronnen te verstrekken, kan je laten zien dat je geïnteresseerd bent om hen te helpen hun doelen te bereiken. Dit kan jouw bedrijf aantrekkelijker maken voor toptalent.

Tenslotte kan een content hub website je helpen tijd en geld te besparen bij werving. Door al jouw wervingsinformatie op één plek te hebben is het niet nodig om marketingmateriaal te maken en meerdere bureaus in te huren. Dit kan je op de lange termijn zowel tijd als geld besparen.

Hoe zet je een content hub website effectief in?

Een effectief wervingsproces is essentieel voor elk bedrijf dat op zoek is naar het beste talent. Een content hub website kan een geweldige manier zijn om je werkgeversmerk te laten zien en topkandidaten aan te trekken. 

Dit doe je onder andere door het gebruik video- en audiocontent om potentiële kandidaten een voorproefje te geven van jouw bedrijfscultuur. Video’s en podcasts zijn een geweldige manier om de persoonlijkheid van je bedrijf te laten zien en kandidaten een idee te geven van hoe het zou zijn om bij jou te werken.

Bedenk goed wat voor content je maakt en hoe je kandidaten over je bedrijf gaat vertellen. Kandidaten willen namelijk meer weten dan alleen de basis over wie je bent en wat je doet – ze willen het verhaal van je bedrijf weten. Gebruik je website om interessante verhalen over je bedrijf, je werknemers en je branche te delen. 

Een content hub website is een site waar je verschillende soorten content kan verzamelen. Door informatie over jouw bedrijf te delen, kan dit een geweldig middel zijn om potentiële kandidaten te werven en jezelf als werkgever te presenteren. Wil je content gebruiken bij de werving van nieuwe werknemers? Dan is een content hub website perfect voor jouw bedrijf!

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.