Home » Blog » Waarom heb je een werken-bij website nodig?

Waarom heb je een werken-bij website nodig?

nov 26, 2022 | Website

Het internet heeft de manier waarop we leven en werken drastisch veranderd. Het is nu gemakkelijker dan ooit om met mensen in contact te komen en informatie te vinden. Dus, waarom heb je nog een werken-bij website nodig? Je vindt hier wat de toegevoegde waarde van een werken-bij website is!

Wat is een werken-bij website?

Een werken-bij website is een website die speciaal ontworpen is om informatie te delen over de werkomgeving van je bedrijf, de voordelen van het werken daar, het delen van vacatures en uitleg over hoe je op deze functies kan solliciteren. Het maken van een werken-bij website kan een effectieve wervingstool zijn, omdat het een potentiële werknemer meer diepgaande informatie geeft over de omgeving en het bedrijf. Bedrijven die een sterke werken-bij website hebben zijn bijvoorbeeld: Amazon, Talpa Network en Disney.

Waarom is een werken-bij website belangrijk?

Met de aanwezigheid van het internet wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om net als hun doelgroep ook online actief te zijn. Dit geldt hetzelfde voor werken-bij websites, die een belangrijk hulpmiddel kunnen zijn bij recruitment. Door een werken-bij website te hebben, kan je als werkgever een grotere groep van potentiële werknemers bereiken en makkelijker vacatures invullen.

Een werken-bij website kan ook helpen om de kwaliteit van sollicitanten te verbeteren. Door gedetailleerde informatie over jouw bedrijf en de beschikbare functies te verstrekken kunnen sollicitanten zichzelf selecteren en solliciteren als ze geïnteresseerd zijn. Dit bespaart tijd voor zowel de sollicitant als het bedrijf en helpt ervoor te zorgen dat alleen gekwalificeerde kandidaten voor de functie solliciteren.

De voordelen van een werken-bij website

Een werken-bij website kan zowel werkgevers als werknemers veel voordelen bieden tijdens het wervingsproces. Voor werkgevers biedt een werken-bij website een centrale plek om vacatures te plaatsen en CV’s te verzamelen. Dit kan tijd en geld besparen door het wervingsproces efficiënter te maken.

Voor potentiële kandidaten kan een werken-bij website een waardevol hulpmiddel zijn om bedrijven te onderzoeken en vacatures te vinden die aansluiten bij hun vaardigheden en interesses. Een werken-bij website kan werknemers ook helpen de status van hun sollicitaties bij te houden en contact op te nemen met een potentiële werkgever.

Een werken-bij website biedt je een podium om jezelf op een authentieke manier te presenteren. Omdat je niet afhankelijk bent van websites van andere partijen heb je zelf de touwtjes in handen. Je kan zelf bepalen hoe de website eruit ziet en wat je er op plaatst. De vrijheid die je krijgt in het kiezen van je eigen content zorgt ervoor dat je vernieuwende middelen kan gebruiken, zoals video of audio. Het toevoegen van bijvoorbeeld een podcast kan bijdragen aan de versterking van je employer branding.

Hoe kan je jouw werken-bij website effectief inzetten?

Een effectieve werken-bij website is een waardevol hulpmiddel voor elke organisatie die toptalent wil aantrekken, mits je het op de juiste manier inzet.

Om het meeste uit je werken-bij website te halen, moet je ervoor zorgen dat deze is geoptimaliseerd voor SEO en gemakkelijk te navigeren is. De inhoud moet boeiend, relevant en uniek zijn, je werkgeversmerk benadrukken en je bedrijf laten zien als een geweldige werkplek. Zorg er ook voor dat de inhoud up-to-date is. Werk je website regelmatig bij met nieuwe vacatures, blogartikelen en andere relevante inhoud om kandidaten betrokken te houden.

Gebruik employer branding-technieken om je bedrijf te promoten als een geweldige plek om te werken. Deel positieve getuigenissen van medewerkers, benadruk de bedrijfscultuur en laat zien waarom jij de beste werkgever voor de kandidaat bent.

Een werken-bij website kan een waardevol hulpmiddel zijn voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Voor werkzoekenden kan het een manier zijn om potentiële werkgevers te onderzoeken en meer te weten te komen over het bedrijf en hun vacatures. Voor werkgevers kan het een goedkope manier zijn om snel geschikte kandidaten te vinden voor hun functies en hun employer brand te versterken.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.