Home » Blog » Zoekmachine marketing gebruiken in je wervingsproces, hoe doe je dit?

Zoekmachine marketing gebruiken in je wervingsproces, hoe doe je dit?

nov 26, 2022 | Marketing

Om de meest gekwalificeerde kandidaten voor een openstaande functie te vinden, gebruiken veel bedrijven zoekmachine marketing in hun wervingsproces. Door deze methode te gebruiken kan je potentiële kandidaten benaderen die de specifieke vaardigheden hebben waarnaar jij op zoek bent. Hoe je dit doet, lees je hier!

Wat is zoekmachine marketing?

In de zakenwereld van vandaag is zoekmachine marketing belangrijker dan ooit voor bedrijven die hun recruitmentproces willen verbeteren en het beste talent voor hun openstaande functies willen vinden. Zoekmachine marketing is het proces waarbij online marketingtools worden gebruikt om meer verkeer naar je website te trekken, met als doel de zichtbaarheid van je bedrijf op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines te vergroten. Deze verhoogde zichtbaarheid kan ertoe leiden dat meer werkzoekenden de website van je bedrijf vinden en uiteindelijk solliciteren op je openstaande vacatures.

Hoewel zoekmachine marketing een complexe en kostbare inspanning kan zijn, kan het een zeer effectieve manier zijn om de wervingsinspanningen van jouw bedrijf te verbeteren. Zoekmachine marketing kan je helpen een grotere groep van potentiële kandidaten te bereiken, wat ertoe kan leiden dat jouw vacatures sneller worden ingevuld. Als je op zoek bent naar manieren om jouw wervingsproces te verbeteren, overweeg dan te investeren in zoekmachine marketing.

Het belang van zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing is van vitaal belang voor elk bedrijf met een online aanwezigheid. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines kan je als bedrijf je zichtbaarheid verbeteren en dus meer potentiële websitebezoekers aantrekken. 

Zoekmachine marketing is belangrijk voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Door je website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden kunnen bedrijven ervoor zorgen dat je vacature door de juiste mensen wordt gezien. Dit kan helpen om de beste kandidaten voor de baan aan te trekken en de kwaliteit van je personeelsbestand te verbeteren.

Kortom, zoekmachine marketing is essentieel voor alle soorten bedrijven. Door te investeren in zoekmachine optimization (SEO) kan je jouw bedrijfsresultaten verbeteren en het beste talent voor jouw behoeften vinden.

De rol van SEO bij werving

SEO is een steeds belangrijker instrument voor recruitment. Aangezien de meeste mensen zoeken naar een baan op het internet, kan het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines je helpen meer kandidaten aan te trekken.

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van SEO voor recruitment. Zo moet je ervoor zorgen dat jouw website veel zoekwoorden bevat, zodat deze hoog in de zoekresultaten verschijnt op relevante trefwoorden. Ook moet je inhoud maken die is gericht op potentiële kandidaten. Dit kunnen blogposts zijn over je bedrijfscultuur of artikelen over relevant nieuws uit de branche.

De voordelen van SEO

SEO kan op verschillende manieren voordelen bieden voor bedrijven. Door je website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, kan je als bedrijf meer werkzoekenden naar jouw website trekken. Dit kan bedrijven helpen om vacatures sneller en efficiënter in te vullen.

Ook kan SEO bedrijven helpen je omzet en inkomsten te vergroten. Door hoger te scoren in de zoekresultaten van Google, kan je meer verkeer naar je website halen. Dit kan leiden tot meer conversie.

Over het algemeen kan SEO een handig hulpmiddel zijn voor bedrijven die hun zichtbaarheid en bedrijfsresultaten willen verbeteren. Door jouw website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, kan je meer bezoekers aantrekken en jouw doelen bereiken.

Hoe je SEO kan gebruiken in je wervingsproces

Om SEO te gebruiken in jouw wervingsproces moet je ervoor zorgen dat jouw website is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Dit betekent dat jouw website zo moet worden ontworpen dat deze hoog in de zoekresultaten verschijnt wanneer potentiële kandidaten zoeken op trefwoorden die verband houden met je vacature.

Er zijn een aantal manieren om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Zorg er allereerst voor dat de titel van je website en de titels van elke pagina relevant zijn voor de zoekwoorden waarop je wilt ranken. Neem deze trefwoorden op in de inhoud van je website, maar ook in de metabeschrijvingen en (tussen)koppen.

Maak tenslotte backlinks naar jouw website vanaf andere websites van hoge kwaliteit. Dit zal zoekmachines laten zien dat je website gezaghebbend en betrouwbaar is, en als gevolg daarvan zullen ze eerder een hoge positie in de zoekresultaten hebben.

Zoekmachine marketing kan een krachtig hulpmiddel zijn in je wervingsproces. Door je website en vacatures te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, kan je meer geschikte kandidaten bereiken. Door de tijd te nemen om zoekmachine marketing in jouw wervingsproces te implementeren, kan je jouw kansen vergroten om de beste kandidaten voor jouw openstaande vacatures te vinden.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.