Home » Blog » 7 redenen waarom podcasts onderdeel moeten zijn van je wervingsstrategie

7 redenen waarom podcasts onderdeel moeten zijn van je wervingsstrategie

nov 27, 2022 | Content

In een wereld waar technologie voortdurend evolueert is het belangrijk voor bedrijven om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Een trend die geen tekenen van vertraging vertoont, zijn podcasts. Hier vind je zeven redenen waarom podcasts deel moeten uitmaken van jouw wervingsstrategie!

Podcasts kunnen een specifieke doelgroep aanspreken

Naarmate de populariteit van podcasts blijft groeien, neemt ook hun potentieel toe om te worden gebruikt als een hulpmiddel voor werving. Door een specifiek publiek aan te spreken kunnen podcasts een effectieve manier zijn om potentiële kandidaten te bereiken en te betrekken.

Podcasts bieden een unieke kans om op een persoonlijke en intieme manier in contact te komen met luisteraars. Dit is vooral aantrekkelijk voor diegenen die het traditionele zoekproces naar een baan beu zijn en op zoek zijn naar iets authentiekers.

Als het goed wordt gedaan, kunnen podcasts kandidaten het gevoel geven dat ze deel uitmaken van een gemeenschap of beweging, wat een krachtige motivator kan zijn in het besluitvormingsproces. Voor organisaties die in contact willen komen met deze betrokken groep is het maken van een podcast misschien wel hét antwoord.

Podcasts zijn kosteneffectief

Als het gaat om het vinden van nieuwe medewerkers zijn bedrijven altijd op zoek naar manieren om geld te besparen. Podcasts kunnen hier een goede optie voor zijn, omdat deze relatief goedkoop zijn om te maken. Ze worden steeds populairder, wat betekent dat er een groeiende groep van potentiële kandidaten is die al zijn afgestemd en betrokken. 

Bovendien kunnen podcasts eenvoudig worden aangepast aan specifieke doelgroepen, waardoor ze een ideaal hulpmiddel zijn voor werving. Dus als je op zoek bent naar een kosteneffectieve manier om nieuwe kandidaten te bereiken, overweeg dan om een podcast te starten.

Podcasts zijn makkelijk om te maken

Podcasting is een eenvoudige manier om een groot publiek te bereiken. Je kan je afleveringen zelf opnemen en bewerken vanuit het comfort van je eigen huis en je hoeft geen dure apparatuur te kopen om je eerste aflevering op te kunnen nemen. Op de lange termijn is dit wel nodig om de kwaliteit te waarborgen, maar experimenteer vooral in de startfase!

Er zijn veel gratis of betaalbare software-opties beschikbaar om je te helpen bij het maken van hoogwaardige audio-opnames. Nadat je je afleveringen hebt opgenomen en bewerkt kan je ze gratis distribueren via populaire podcastingplatforms zoals iTunes en Spotify.

Podcasts zijn een goede manier om relaties op te bouwen

Het opbouwen van relaties is een belangrijk onderdeel van recruitment. Het is belangrijk om de juiste kandidaat te vinden, maar het is ook belangrijk om een relatie met die kandidaat op te bouwen. 

Podcasts zijn een goede manier om relaties met kandidaten op te bouwen. Ze bieden de mogelijkheid om de persoon achter het cv te leren kennen. Je kan meer te weten komen over hun interesses, hun doelen en hun motivaties. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn als het tijd is om een definitieve beslissing te nemen over een kandidaat.

Podcasts zijn ook een geweldige manier om kandidaten betrokken te houden tijdens het wervingsproces. Als ze het gevoel hebben dat ze een persoonlijke band met je hebben, is de kans groter dat ze tot het einde blijven hangen. Het opbouwen van relaties kost tijd en moeite, maar het is het uiteindelijk waard.

Podcasts kunnen worden gebruikt om je werkgeversmerk te promoten

Podcasts zijn een uitstekende manier om je bedrijf te promoten. Door informatieve en vermakelijke inhoud te bieden kan je nieuwe klanten en kandidaten voor je bedrijf aantrekken.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je podcasts gebruikt om jouw werkgeversmerk te promoten. Zorg er eerst voor dat de inhoud van hoge kwaliteit en informatief is. Niemand wil naar een saai gesprek luisteren, dus zorg ervoor dat je podcast vermakelijk en boeiend is. Gebruik ook trefwoorden en andere technieken voor zoekmachineoptimalisatie om ervoor te zorgen dat je podcast verschijnt wanneer mensen op zoek zijn naar informatie over je branche of bedrijf.

Vergeet tot slot niet om je podcast te promoten op je website en social media kanalen. Door je podcast met video op te nemen kan je makkelijk snippets van je podcast maken en deze delen op je verschillende kanalen.

Podcasts kunnen worden gebruikt om nieuwe medewerkers aan te trekken

Podcasts zijn een relatief nieuwe tool in de rekruteringswereld, maar ze kunnen een heel effectieve manier zijn om potentiële medewerkers te bereiken. Door een podcast te maken die specifiek is voor jouw branche, bedrijf, afdeling of zelfs functie, kan je kandidaten aantrekken die mogelijk niet eens actief op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Podcasts bieden een unieke manier om in contact te komen met potentiële kandidaten. Ze stellen je in staat om het verhaal en de cultuur van je bedrijf op een authentieke manier te delen, wat aantrekkelijk kan zijn voor kandidaten. Daarnaast bieden podcasts de mogelijkheid om relaties met kandidaten op te bouwen en hen persoonlijk te leren kennen.

Podcasts zijn een goede manier om met je doelgroep in contact te komen

In het verleden was radio de belangrijkste manier waarop bedrijven met hun doelgroepen communiceerden, maar dit is verleden tijd. Tegenwoordig zijn podcasts een steeds populairdere manier om potentiële kandidaten te bereiken voor openstaande functies.

Podcasts bieden een persoonlijkere manier om in contact te komen met je doelgroep. Ze stellen je in staat om het verhaal van je bedrijf te delen op een manier die informeel en herkenbaar is. Bovendien zijn podcasts een geweldige manier om vertrouwen op te bouwen bij jouw doelgroep. Als ze het gevoel hebben dat ze jou en je bedrijf kennen, zullen ze eerder reageren op een van je vacatures.

Tenslotte zijn podcasts een geweldige manier om in contact te blijven met je doelgroep. Je kan ze gebruiken om updates over jouw bedrijf, nieuwe vacatures of evenementen te delen.

Kortom, podcasts zouden deel moeten uitmaken van jouw wervingsstrategie, omdat ze relaties opbouwen, ze een goedkope manier om kandidaten te bereiken zijn en ze laten zien dat je innovatief bent. Door te investeren in podcasts kun je nieuwe medewerkers bereiken en een sterke employer brand opbouwen.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.