Home » Blog » Hoe gebruik je content om je sollicitatieproces te delen?

Hoe gebruik je content om je sollicitatieproces te delen?

dec 1, 2022 | Sollicitatieproces

Deel het verhaal en het sollicitatieproces van je bedrijf via audio en video! Het is een geweldige manier om in contact te komen met potentiële kandidaten en hen een kijkje achter de schermen bij je bedrijf te geven. Bovendien is het een unieke manier om je te onderscheiden van de concurrentie. Hier vind je meer over het inzetten van content om je sollicitatieproces te delen!

Voordelen van het delen van je sollicitatieproces

Het delen van je wervingsproces met kandidaten heeft veel voordelen. Ten eerste laat het zien dat je open en transparant bent over je recruitmentactiviteiten. Dit kan helpen om vertrouwen op te bouwen bij potentiële medewerkers. Kandidaten zullen eerder solliciteren wanneer ze je bedrijf vertrouwen en weten wat ze kunnen verwachten.

Ook kan het delen van je proces helpen om ongeschikte of ongeïnteresseerde kandidaten te identificeren. Als kandidaten van tevoren al weten wat er van ze wordt verwacht tijdens het sollicitatieproces, kunnen ze vaak zelf bedenken of ze voldoen aan de kwalificaties. Dit bespaart je op de lange termijn veel tijd en energie.

Tenslotte kan het delen van je sollicitatieproces kandidaten laten zien dat je hun tijd waardeert en ervoor wilt zorgen dat ze een positieve ervaring hebben. Dit is belangrijk omdat de manier waarop een bedrijf zijn sollicitanten behandelt vaak representatief is aan hoe zij hun werknemers behandelen.

Wat voor informatie je kan delen in een sollicitatieproces

Het sollicitatieproces kan een ontmoedigende taak zijn voor kandidaten, maar het is een essentieel onderdeel van het wervingsproces. Hier zijn wat tips over welke informatie je kunt delen met kandidaten om hen te helpen zich voor te bereiden:

  • Geef een overzicht van de stappen in het sollicitatieproces, zodat kandidaten weten wat ze kunnen verwachten.
  • Deel eventuele deadlines of belangrijke data in het proces, zodat kandidaten die in kunnen plannen.
  • Geef een overzicht van de beoordelingsmethoden die zullen worden gebruikt om kandidaten te evalueren. Dit zal hen helpen zich voor te bereiden en hen een beter begrip te geven van wat er van hen wordt verwacht.
  • Wees transparant over het besluitvormingsproces, zodat kandidaten weten hoe hun prestaties zullen worden beoordeeld.
  • Communiceer eventuele wijzigingen of updates van het proces op tijd, zodat kandidaten hun plannen kunnen aanpassen.
  • Geef kandidaten tips over hoe ze zich kunnen voorbereiden op het sollicitatiegesprek.
  • Als je een assessment afneemt, hoe dit wordt gedaan. Leg eventueel uit hoe de benodigde software werkt.

Hoe je audio kan gebruiken om je proces te delen

Door audio te gebruiken om informatie over het sollicitatieproces te verspreiden, kunnen kandidaten een meer persoonlijk begrip krijgen van wat er nodig is.

Zo kan je audio gebruiken om een overzicht van het proces te geven. Kandidaten moeten weten wat de algemene stappen zijn om voorbereid te zijn. Dit zal ze helpen begrijpen wat er van hen wordt verwacht en kan ervoor zorgen dat ze relaxter het proces ingaan.

Ook is audio een goed middel om belangrijke data en deadlines mee door te nemen. Het is belangrijk dat kandidaten op de hoogte zijn van alle belangrijke data en deadlines, zodat ze die in kunnen plannen. Door deze informatie in detail door te nemen zullen kandidaten minder snel een kritieke stap in het proces over het hoofd zien (zoals een assessment).

Tenslotte hebben podcasts waarin huidige medewerkers over hun ervaringen tijdens het recruitmentproces delen een grote waarde. Hoe zag het proces er voor hen uit en hoe hebben zij het ervaren? Werknemers zijn de meest betrouwbare bron en door ze aan het woord te laten kan dit bijdragen aan de vertrouwbaarheid van je bedrijf.

Hoe je video kan gebruiken om je proces te delen

Het sollicitatieproces kan voor veel organisaties lang en langdurig zijn, waardoor kandidaten zich vaak ontmoedigd voelen. Het gebruik van video als hulpmiddel om informatie over het proces te geven kan helpen het woord op een persoonlijke manier te verspreiden en een grote impact te hebben.

Op het gebied van recruitment is video een krachtige tool die kandidaten op een persoonlijke manier kan helpen informeren over het sollicitatieproces. Door korte video’s op te nemen die een overzicht geven van het proces en welke stappen er genomen moeten worden, kan je waardevolle informatie verstrekken waardoor kandidaten zich meer op hun gemak voelen en geïnformeerd worden over wat ze moeten doen. Met video kan je je verhaal met beeld ondersteunen en bijvoorbeeld met animaties laten zien hoe het proces eruit komt te zien. Natuurlijk kan je ook vragen of de recruiter een persoonlijk videobericht wilt opnemen voor kandidaten.

Het opnemen van video’s als onderdeel van je wervingsstrategie is een effectieve manier om aan kandidaten te laten zien dat je in hun succes investeert. Door de tijd te nemen en inhoud van hoge kwaliteit te maken die ze een kijkje geeft in wat het sollicitatieproces inhoudt, maak je duidelijk dat je wilt dat ze slagen.

Het gebruiken van content om je sollicitatieproces te delen met kandidaten is een goede manier om ze te informeren over wat ze te wachten staat. Hiermee geef je je recruitmentproces ook direct een persoonlijker tintje dat je kan helpen bij het aantrekken van geïnteresseerde kandidaten. Dit bespaart je uiteindelijk niet alleen tijd en energie, maar zorgt er ook voor dat je de beste kandidaten voor de functie krijgt.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.