Home » Blog » Hoe zorg je dat de kandidaat en hiring manager op een goede manier kennismaken?

Hoe zorg je dat de kandidaat en hiring manager op een goede manier kennismaken?

dec 1, 2022 | Sollicitatieproces

In elk bedrijf is het wervingsproces de sleutel tot het vinden van de juiste werknemers. Het sollicitatieproces kan ontmoedigend zijn en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zowel de kandidaat als de hiring manager elkaar goed leren kennen. Hier vind je hoe je dat doet!

Het belang van een goede relatie tussen kandidaat en hiring manager

Als het gaat om het wervingsproces is één van de belangrijkste dingen de relatie tussen de kandidaat en de hiring manager. Deze relatie kan het hele proces maken of breken, dus het is belangrijk dat beide partijen op goede voet staan.

Een goede relatie tussen een kandidaat en een hiring manager kan het verschil betekenen tussen een geslaagd en een mislukt sollicitatieproces. Als de twee partijen niet met elkaar overweg kunnen kan dit aan beide kanten leiden tot miscommunicatie, verwarring en frustratie. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat de kandidaat wordt afgewezen of de aanvraag geheel intrekt.

Aan de andere kant kan een goede relatie tussen een kandidaat en een hiring manager zorgen voor een soepel en succesvol sollicitatieproces. Beide partijen kunnen effectief communiceren en samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Dit kan resulteren in een positief resultaat voor zowel de kandidaat als het bedrijf.

Hoe leren de kandidaat en hiring manager elkaar kennen?

Je kan de kandidaat en hiring manager kennis laten maken door middel van audio- en videocommunicatie. Door elkaar goed te leren kennen kunnen ze vertrouwen en een goede verstandhouding opbouwen, wat kan leiden tot een soepele sollicitatieproces en eventueel een succesvolle werkrelatie.

Door middel van audio- en videocommunicatie kunnen kandidaten en hiring managers elkaars communicatiestijlen, werkgewoonten en persoonlijkheden leren kennen. Deze kennis kan hen helpen elkaar beter te begrijpen en effectiever te communiceren.

Het opbouwen van een sterke relatie tussen een kandidaat en een hiring manager vereist inspanning van beide partijen. Het is dus belangrijk dat niet alleen de kandidaat zich voorstelt, maar dat de hiring manager hetzelfde doet. Wanneer zij hier beide tijd aan besteden, kan dit resulteren in een snel en soepel recruitmentproces.

Tips om een goede relatie op te bouwen

Eén van de beste tips is om audio en video in te zetten. Met slimme software e kan je kandidaten makkelijk vragen om screeningsvragen te beantwoorden, maar ook om een introductievideo op te nemen. Deze video kan gedeeld worden met de hiring manager.

Hetzelfde kan ook andersom gedaan worden. Wanneer de hiring manager een bevestigingsmail stuurt naar de kandidaat, kan hij of zij ook direct een introductievideo meesturen. Deze kan makkelijk met dezelfde software opgenomen worden. Zo kan de kandidaat ook gelijk kennismaken met de hiring manager.

Een goede kennismaking tussen de kandidaat en hiring manager is belangrijk om het sollicitatieproces soepel te laten verlopen. Wanneer ze elkaar leren kennen en de communicatie vanaf het begin al soepel verloopt, is de kans groot dat dit ook op de werkvloer stand houdt. Door video of audio te gebruiken kunnen ze zich beide op een handige manier introduceren voordat ze daadwerkelijk het sollicitatiegesprek voeren.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.