Home » Blog » WhatsApp in je sollicitatieproces: audiovacatures

WhatsApp in je sollicitatieproces: audiovacatures

dec 1, 2022 | Content

WhatsApp is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste messaging apps ter wereld. Met meer dan 1,5 miljard gebruikers wereldwijd is het geen wonder dat werkgevers WhatsApp beginnen te gebruiken als hulpmiddel voor werving. WhatsApp biedt werkgevers een aantal voordelen op het gebied van recruitment. Je vindt hier waarom dit een handig middel is om ook in jouw recruitmentproces in te zetten!

De voordelen van het gebruik van WhatsApp

WhatsApp is een snelle, eenvoudige en betrouwbare manier om met anderen te communiceren. Het is ook gratis te gebruiken! WhatsApp kan een efficiënte tool zijn voor werving en employer branding.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van WhatsApp voor werving:

  • Je bereikt snel en eenvoudig een groot aantal potentiële kandidaten.
  • WhatsApp is een geweldige manier om je employer brand op te bouwen. Kandidaten zien dat je op de hoogte bent van de nieuwste technologie en dat je een innovatief bedrijf bent.
  • Je kunt tijd en geld besparen op wervingskosten door WhatsApp te gebruiken in plaats van traditionele methoden zoals adverteren in kranten of online vacaturesites.
  • WhatsApp is een goede manier om in contact te komen met passieve kandidaten die misschien niet actief op zoek zijn naar een baan, maar wel open staan voor nieuwe kansen.

Hoe WhatsApp te gebruiken om audio-vacatures te verspreiden

In de wereld van vandaag zijn werkgevers altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om potentiële kandidaten te bereiken en audio-vacatures te verspreiden. Als werkgevers kan je WhatsApp gebruiken om snel en eenvoudig een breed publiek van potentiële kandidaten te bereiken. Hier zijn drie manieren voor het gebruik van WhatsApp om audio-vacatures te verspreiden:

  • Gebruik WhatsApp groepen om een groter publiek te bereiken. Je kan voor elke vacature een groep aanmaken en potentiële kandidaten uitnodigen om lid te worden.
  • Gebruik WhatsApp verzendlijsten om berichten naar meerdere mensen tegelijk te sturen. Dit is een geweldige manier om vacatures in één keer met een grote groep mensen te delen.
  • Gebruik WhatsApp Web om berichten vanaf je computer te versturen. Dit is een handige manier om berichten direct vanaf je computer of laptop te verzenden, zonder dat je het eerst hoeft te versturen naar je telefoon. Het bereiken van kandidaten wordt zo een stuk makkelijker en sneller.

Tip! Gebruik WhatsApp Business! Dit is een speciale app die speciaal gemaakt is voor zakelijke telefoonnummers. Met deze aparte app houd je je privé en zakelijke berichten makkelijk gescheiden en kan je namens je professionele account toch op een persoonlijke manier contact maken met klanten. Zorg wel dat je profiel compleet is! Met een professionele profielfoto en omschrijving zorg je dat je professioneel overkomt en kandidaten je sneller serieus nemen.

Tot slot, het gebruik van WhatsApp in je sollicitatieproces is een efficiënte manier om audiovacatures te verspreiden. Het is gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor een groot aantal mensen. Dit maakt het een ideaal platform voor werkgevers om een breder publiek te bereiken.

Meer interessante artikelen

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.