Home » Cases » Kennis

Kennis

In het digitale tijdperk van vandaag is kennisdeling een belangrijk onderdeel geworden voor bedrijven om zich te onderscheiden van de concurrentie. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door middel van audio- en videocontent. Steeds meer organisaties in Nederland zijn zich bewust van deze groeiende trend en beginnen zich hierop te richten. Maar waarom zou een bedrijf gebruik moeten maken van een podcast? In deze use case bespreken we waarom het inzetten hiervan als medium voor kennisdeling een slimme zet kan zijn voor je bedrijf.

Boeiende manier om kennis te delen

Als bedrijf wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken met jouw kennis en expertise. Audio- en videocontent kan daarbij helpen, omdat het een boeiende manier biedt om deze kennis te delen met een groot bereik. Bijvoorbeeld door het opnemen van interviews met experts in jouw vakgebied of het bespreken van actuele onderwerpen die relevant zijn voor jouw doelgroep. Het feit dat dit content type overal en op elk moment beluisterd kunnen worden, zorgt ook nog eens voor extra bereik en flexibiliteit. Daarnaast kan het maken en delen van multimediale content ook gezien worden als een manier om te investeren in langdurige relaties met jouw publiek, wat uiteindelijk kan leiden tot meer vertrouwen en geloofwaardigheid. 

Expertise en kennis te demonstreren

Audio- en videocontent biedt een uitstekende mogelijkheid om jouw expertise en kennis te demonstreren aan een groot publiek. Het geeft jou en jouw bedrijf de kans om te laten zien wat je kunt en waar je voor staat. Door middel van het delen van kennis en expertise, kun je een sterke positie opbouwen en een waardevolle bijdrage leveren aan jouw doelgroep. Met dit soort content kun je die kennis op een laagdrempelige manier overbrengen, waardoor het voor iedereen toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Bovendien geeft het de mogelijkheid om diep in te gaan op een onderwerp en zo jouw luisteraars te inspireren en informeren.

Zichtbaarheid en herkenning

Eén van de beste manieren om de zichtbaarheid en herkenning van je merk te vergroten, is door middel van audio- en videocontent. Dankzij deze content kunnen bedrijven hun expertise en kennis delen met een breder publiek. Dit zal niet alleen de bekendheid van jouw bedrijf vergroten, maar ook bijdragen aan de reputatie van het merk. Bovendien kunnen audio- en videocontent gemakkelijk gedeeld worden door luisteraars, wat zorgt voor meer exposure van het merk. Door regelmatig audio- en videocontent te publiceren, blijft het merk ook top of mind bij het publiek en kunnen relaties met andere professionals worden opgebouwd en versterkt. 

Unieke manier om in contact te komen

Als bedrijf wil je natuurlijk graag in contact blijven met je doelgroep en ze op een persoonlijke manier bereiken. Audio- en videocontent bieden hiervoor een unieke manier. Luisteraars of kijkers voelen zich namelijk veel meer betrokken en krijgen het gevoel dat ze echt deel uitmaken van een community. Door regelmatig dit soort type content uit te brengen, kun je een loyaal publiek opbouwen en langdurige relaties aangaan. En het mooie is dat je via deze weg niet alleen informatie deelt, maar ook een stukje van je persoonlijkheid en visie. Zo wordt het contact met je doelgroep niet alleen informatief, maar ook persoonlijk. 

Gemakkelijker te verteren dan lang geschreven inhoud

Zoals we eerder hebben besproken, bieden audio- en videocontent bedrijven een perfecte manier om hun kennis en expertise te delen met een groot publiek. Een andere reden waarom steeds meer bedrijven kiezen hiervoor, is dat deze korte content gemakkelijker te verteren is dan lang geschreven content. We leven in een tijdperk van overstimulatie en informatie-overload, en het kan soms moeilijk zijn om de tijd en het geduld te vinden om lange artikelen of blogposts te lezen. In plaats daarvan prefereren veel mensen audio-inhoud, omdat ze het kunnen consumeren terwijl ze onderweg zijn, aan het sporten zijn of zelfs tijdens het opruimen van het huis. 

Bouwt vertrouwen

Audio- en videocontent zijn niet alleen een geweldige manier om je kennis en expertise te delen met een groot publiek, maar ze kunnen ook gebruikt worden als een instrument om vertrouwen op te bouwen bij je publiek. Door regelmatig kwalitatief hoogstaande en informatieve contetn te publiceren, kan een bedrijf laten zien dat het waarde hecht aan het delen van kennis en expertise met zijn publiek. Dit kan het publiek het gevoel geven dat jouw bedrijf zich bekommert om het verbeteren van de levens van haar klanten en hen onderwijst in relevante onderwerpen. Door te luisteren naar bijvoorbeeld een podcast, kunnen luisteraars ook een gevoel krijgen van de persoonlijkheid van jouw bedrijf en van de mensen die er werken. Dit kan weer leiden tot langdurige relaties met klanten en een gevoel van vertrouwen en loyaliteit opbouwen bij het publiek. 

Mogelijkheid om klanten te onderwijzen

audio- en videocontent biedt de mogelijkheid om klanten op een unieke manier te onderwijzen. Door middel hiervan kunnen bedrijven hun kennis en expertise delen met hun publiek. Dit biedt een boeiende ervaring voor de luisteraar of kijker en vergroot tegelijkertijd de zichtbaarheid en herkenning van het merk. Bovendien bouwt het vertrouwen en geloofwaardigheid op bij het publiek, wat kan leiden tot langdurige relaties. Maar het allerbelangrijkste is dat bedrijven hun klanten kunnen leren hoe zij het beste gebruik kunnen maken van hun producten en diensten. Dit helpt bij het creëren van een betere klanttevredenheid en kan zelfs leiden tot upselling en cross-selling. 

Mogelijkheid om kennis intern vast te leggen

Wist je dat een audio- en videocontent ook intern waardevol kan zijn voor een bedrijf? Het is namelijk een fantastische manier om kennis en expertise vast te leggen en te delen binnen het bedrijf. Zo kunnen medewerkers op elk moment toegang krijgen tot deze content en zichzelf onderwijzen. Dit kan de productiviteit ten goede komen en zorgen voor een betere kennisoverdracht. Ook is het mogelijk om interne interviews in de vorm van audio- en videocontent te doen en zo de stemmen van medewerkers te laten horen. 

Klaar om jouw unieke verhaal te vertellen?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.