Home » Cases » Learning & development

Learning & development

Audio- en videocontent is een moderne manier van leren die steeds populairder wordt onder bedrijven. Het is een zeer efficiënte methode die het mogelijk maakt om leerinhoud gemakkelijk te verspreiden. Bedrijven kunnen deze technologie met succes inzetten voor learning & development (L&D) door middel van gepersonaliseerde en doelgerichte trainingen. In deze use case zullen we onderzoeken waarom bedrijven in Nederland slim zijn om te investeren in audio- en videocontent als een effectieve manier voor L&D en hoe dit bijdraagt aan de groei van de organisatie.

Boeiende manier voor educatieve inhoud

Ben je op zoek naar een boeiende manier om educatieve inhoud te leveren aan je werknemers? Dan zijn audio- en videocontent misschien wel dé oplossing! Door gebruik te maken van podcasts, kun je je werknemers op een interactieve en boeiende manier kennis laten maken met verschillende onderwerpen en trends. Bovendien kunnen medewerkers op hun eigen tempo en tijd leren, wat het leren voor hen een stuk minder stressvol maakt. En het mooie is, je kunt de audio- en videocontent overal en altijd beluisteren of bekijken, wat het leerproces nog toegankelijker maakt. Door in te zetten op audio- en videocontent voor je learning & development programma, zorg je ervoor dat je werknemers op een leuke en effectieve manier nieuwe vaardigheden en kennis opdoen.

Helpen om kosten te besparen en prestaties te verbeteren

Naast het bieden van toegang tot educatieve inhoud, kunnen audio- en videocontent ook helpen om faalkosten te verlagen. Door middel van e-trainingen kan jouw bedrijf geld besparen en de prestaties van werknemers verbeteren. Een training in een traditioneel klaslokaal kan duur zijn, vooral als je elk jaar nieuwe werknemers moet trainen. Door e-trainingen aan te bieden in de vorm van dit soort content, kunnen werknemers op elk moment toegang krijgen tot de training en op hun eigen tempo leren. Dit betekent dat je werknemers op een efficiëntere manier kunnen leren en daardoor ook sneller ingezet kunnen worden op projecten. Bovendien kunnen e-trainingen gemakkelijk worden bijgewerkt met de nieuwste kennis en trends in de branche, waardoor werknemers altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Toegang tot leermateriaal

Audio- en videocontent zijn niet alleen boeiend, maar bieden ook een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot leermateriaal. Het is mogelijk om bijvoorbeeld audiocontent te beluisteren terwijl je onderweg bent, tijdens het sporten of tijdens andere activiteiten waarbij je je handen niet nodig hebt. Dit betekent dat werknemers in staat zijn om leren en ontwikkeling te combineren met andere activiteiten, waardoor er minder tijd verloren gaat. Dit kan vooral handig zijn voor drukbezette werknemers die niet altijd de tijd hebben om klassikale trainingen bij te wonen. Daarnaast biedt het gebruik van audio- en videocontent als leermateriaal de mogelijkheid om herhaaldelijk naar de informatie te luisteren, wat de kans op het begrijpen en onthouden van de inhoud vergroot.

Leren in eigen tempo

Door audio- en videocontent in te zetten als leermiddel, krijgen werknemers de vrijheid om op hun eigen tempo te leren. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op de stof die hen interesseert en kunnen ze eventueel stof die ze al beheersen, snel doorlopen. Dit leidt tot effectief en efficiënt leren. Bovendien kunnen werknemers zich concentreren op de stof op elk moment dat voor hen het beste uitkomt. Dit betekent dat ze leren en groeien zonder dat ze hun werk hoeven te onderbreken om zich te concentreren op hun ontwikkeling. Audio- en videocontent als leermiddel bieden dus de flexibiliteit en het gemak die nodig zijn voor maximale productiviteit en groei binnen een organisatie.

Op de hoogte te blijven van trends in de branche

Audio- en videocontent zijn niet alleen een geweldige manier om educatief materiaal te leveren, maar ook om medewerkers op de hoogte te houden van trends en ontwikkelingen in de branche. Door te luisteren naar experts en thought leaders die diep ingaan op de nieuwste ontwikkelingen en innovaties, kunnen jouw medewerkers up-to-date blijven en eventuele veranderingen in de markt voor blijven. Bovendien kan audio- en videocontent ook een platform bieden voor discussie en kennisdeling tussen medewerkers, waardoor ze elkaar kunnen inspireren en motiveren.
Stimuleert om kennis te delen
Audio- en videocontent zijn niet alleen effectief voor leren, maar ook voor het delen van kennis tussen medewerkers. Door middel van deze middelen kunnen werknemers op een toegankelijke en boeiende manier expertise delen en best practices bespreken. Dit kan de samenwerking binnen teams vergroten en helpen om kennis en vaardigheden te verspreiden over de gehele organisatie. Bovendien moedigt het uitwisselen van kennis via audio- en videocontent autonomie en eigenaarschap aan, waardoor medewerkers zich meer verbonden voelen met de organisatie. Door het delen van kennis via audio- en videocontent worden werknemers aangemoedigd om te leren van elkaar, elkaar te inspireren en elkaars groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Medewerkers blijven betrokken

Audio- en videocontent is niet alleen een geweldige manier om kennis te delen, maar het kan ook bijdragen aan het betrokken houden van je medewerkers. Social learning is een belangrijk aspect van deze middelen, omdat het medewerkers in staat stelt om van elkaar te leren en zo gemotiveerd te blijven om te groeien en ontwikkelen binnen de organisatie. Door het aanbieden van regelmatige audio- en videocontent kunnen medewerkers zich blijven verbinden met de organisatie en op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen de branche en het bedrijf.

De samenwerking tussen medewerkers

Tussen medewerkers samenwerken is van groot belang voor een succesvolle bedrijfsvoering en audio- en videocontent kan daarbij helpen. Door het delen van nieuwe inzichten en kennis binnen jouw bedrijf via dit type contentpodcasts, kunnen medewerkers van elkaar leren en beter samenwerken. Maar het gaat verder dan dat. Audio- en videocontent kunnen ook de communicatie tussen verschillende afdelingen verbeteren en een gevoel van inclusiviteit creëren. Het biedt medewerkers de mogelijkheid om hun stem te laten horen en zich meer betrokken te voelen bij de organisatie.

Klaar om jouw unieke verhaal te vertellen?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.