Home » Cases » Sales

Sales

Audio- en video content is bezig aan een opmars. Steeds meer mensen luisteren naar deze digitale bestanden en bedrijven beginnen ook de waarde hiervan in te zien. Maar waarom is het zo belangrijk voor bedrijven om audio- en videocontent  in te zetten om klanten te beheren en te werven? In deze use case wordt hier dieper op ingegaan. We bekijken hoe deze mogelijkheden kan bijdragen aan een betere relatie met klanten, hoe ze nieuwe klanten kunnen aantrekken en welke factoren een rol spelen bij het succesvol implementeren van audio- en video content binnen de bedrijfscultuur. 

Relaties op te bouwen

Audio- en videocontent is een geweldige manier om in contact te komen met klanten en relaties op te bouwen. Door het aanbieden van waardevolle content, kan je een diepere relatie met klanten opbouwen die verder gaat dan alleen het verkopen van een product of dienst. Dit type content een persoonlijkere ervaring, omdat klanten rechtstreeks van jouw bedrijf kunnen horen en altijd toegang hebben tot deze content waar en wanneer ze maar willen. Het is een extra kanaal om klantenwerving te ondersteunen en de informatie die je verstrekt kan potentiële klanten helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Daarnaast biedt audio- en videocontent ook de mogelijkheid om feedback te geven, wat kan leiden tot meer klantbetrokkenheid en een sterkere band tussen jouw bedrijf en de klant. 

Persoonlijkere ervaring creëren

Door het gebruik van audio- en videocontent kunnen bedrijven een persoonlijkere ervaring creëren voor hun klanten. Dit komt doordat het klanten in staat stelt rechtstreeks van jouw bedrijf te horen. Het is een geweldige manier om de stem en de persoonlijkheid achter jouw bedrijf bloot te leggen. Klanten kunnen zich meer verbonden voelen met jouw bedrijf door middel van het horen van persoonlijke verhalen en informatie direct van de bron. Het maakt ook een meer informele conversatie mogelijk tussen bedrijven en klanten, wat bijdraagt aan een positieve klantervaring. 

Extra kanaal zijn voor klantenwerving

Audio- en videocontent  bieden interessante mogelijkheden voor bedrijven die nieuwe klanten willen aantrekken. Door het maken van dit kunnen bedrijven op een laagdrempelige manier hun expertise en kennis delen met potentiële klanten. Op deze manier kunnen zij potentiële klanten op een andere manier bereiken en aan zich binden. In een podcast kunnen bedrijven bijvoorbeeld dieper ingaan op hun producten of diensten of achtergrondinformatie geven over hun branche. Hierdoor krijgen potentiële klanten niet alleen meer informatie, maar worden zij ook meer betrokken bij jouw bedrijf en het merk. 

Aanvullende informatie bieden

Voor potentiële klanten kan het nemen van een beslissing over welk bedrijf ze kiezen een uitdagende taak zijn. Gelukkig bieden audio- en videocontent  een geweldige bron van aanvullende informatie die kan helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Met dit content type kan een bedrijf dieper ingaan op hun producten of diensten en hun voordelen. Potentiële klanten kunnen luisteren naar echte ervaringen van klanten en het verhaal achter het merk leren kennen. Dit alles helpt bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid, waardoor de angst om een ​​verkeerde beslissing te nemen wordt verminderd.

Diepere band met het bedrijf, product en merk

Audio- en videocontent  zijn niet alleen een geweldige manier om klanten te vinden en relaties op te bouwen, maar ze bieden ook de mogelijkheid om een diepere band met het bedrijf, product en merk op te bouwen. Door middel van audio- en videocontent  kan jouw bedrijf zichzelf op een persoonlijkere manier presenteren en de luisteraars een kijkje achter de schermen geven. Hierdoor ontstaat er meer vertrouwen en betrokkenheid bij de klanten, waardoor ze zich verbonden voelen met jouw bedrijf en de producten die worden aangeboden. Bovendien kunnen bedrijven via audio- en videocontent  meer uitleg geven over hun producten en diensten, waardoor klanten een beter begrip hebben van wat ze kunnen verwachten. 

Meer klantbetrokkenheid

Als bedrijf wil je natuurlijk dat klanten zich betrokken voelen bij jouw merk en producten. Audio- en video content  bieden hier een geweldige kans voor. Het is namelijk een medium dat meer betrokkenheid en interactie bij klanten kan stimuleren. Door deze content  kunnen klanten het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een community en zich verbonden voelen met het merk. Het aanbieden van interessante en nuttige informatie via audio- en videocontent  kan de nieuwsgierigheid en interesse van klanten prikkelen en hun betrokkenheid bij het merk vergroten. Bovendien kan het de mogelijkheid bieden voor klanten om vragen te stellen, feedback te geven en deze te delen met andere luisteraars. Hierdoor wordt ook de binding met het merk versterkt en ontstaat er meer vertrouwen tussen klant en bedrijf. 

Feedback te geven

Audio- en video content biedt de mogelijkheid om je klanten feedback te geven. Dit is een zeer waardevolle functie die kan helpen bij het verbeteren van jouw producten, diensten en marketingstrategieën. Door het integreren van een feedback gedeelte in jouw podcast afleveringen, krijgen klanten de kans om hun mening te delen en suggesties te geven. Dit kan ook helpen bij het versterken van hun band met het merk en het gevoel geven dat hun mening echt gewaardeerd wordt. Het ontvangen van feedback kan je ook helpen om in te spelen op de behoeften en wensen van jouw klanten, wat kan leiden tot verbeterde klanttevredenheid en meer loyaliteit voor jouw merk. 

Klaar om jouw unieke verhaal te vertellen?

Bespreek je wensen met één van onze succes managers!

Fase 1: Capture

Kies je doelgroep en onderwerp.

Customer journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande klanten.

Employee journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande medewerkers.

Candidate journey

Vertel verhalen aan nieuwe en bestaande kandidaten.

Fase 2: Create

Kies je format en verhaaltype.

Long stories

Verhalen van werkgevers, bedrijven, etc. van ≤ 20 minuten.

Medium stories

Verhalen van afdelingen, klanten, etc. van ≤ 10 minuten.

Short stories

Verhalen van vacatures, producten, etc. van ≤ 2 minuten.

Fase 3: Boost

Kies je verspreidingskanalen.

Content plan

Leg je content distributie vast in een content plan.

Online channels

Verspreid jouw content via meerdere online channels.

Offline channels

Verspreid jouw content via meerdere offline channels.